Rest Well 2017

Assalamualaikum. Bismillahirrahmanirrahim.

So, I'm gonna do a recap on what I've been up to in 2017. Let see if I can remember all those things.

Surprise Birthday Treat - Well I rarely got surprises on my birthday. Apetah lagi orang nak belanja celebrate my birthday. The food is very nice and the cake omg sedap sangat okay. The almond salted crepe cake is veghi nice (drooling while typing this hahaha). Thank you celebrate birthday kita hiks :)

Seafood Platter

Yass this one. Okay I'm craving for this right now T.T
Location: Foodsbury

Site Visit Sekangkang Kera - Site visit paling tak best untuk studio which is Kajang. We had to cover whole places in Majlis Perbandaran Kajang. Sepatutnya, Daerah Bachok in Kelantan tapi berubah sebab masa tu ada flu apa entah lupa. So, tukat tempat la jadinya. Bosan okay bila Kajang je.

Weekend Getaway di Janda Baik - Went to Janda Baik sebab dah tepu terperap kat kolej. So, my friends and I decided to mandi sungai. Balik hari je. Dekat je kan haha. Kitorang ke sana naik 2 kereta. Yang bestnya siap bawak bekal breakfast. Gigih masak bihun goreng kat kolej and buat sandwich bagai. Picnic la katakan.

Phone Sony Ku Retak lalu RIP - The saddest part because it has been with me since 2013. 4 years okay. Peneman dikala suka dan duka ni. The first phone I bought with my own money. Sentimental value tinggi T.T

Thank you for those 4 years T.T

Went to lecturer's house masa moreh (bulan puasa) - Ni buat perangai namanya. Sebab nak kejar lecturer punyal pasal. Kitorang sebenarnya nak mintak sign untuk surat permohonan industrial training je. Tapi lecturer nak ke Amsterdam esoknya and time kitorang final exam baru dia balik Malaysia. Maka berkejaran lah kami. Untungnya is dapat makan moreh kat rumah Prof. Disuruhnya makan macam-macam. Pengsan ui.

Raya Makan-Makan Trip - Ni macam biasa saja jalan-jalan cari makan paksa orang buat open house  semata untuk kami je. Kitorang pergi rumah kawan-kawan yang area Selangor, rumah Ira, Chiko and Mirra. Paling jauh rumah si Achiko ni. Batang Kali sana. Lama betul perjalanan penat nak tunggu sampai. -,-

Photoshoot Raya - Biasalah takde kerja. Konon untuk kenangan. Lepas tu buat photoshoot tengahari bawah matahari yang terik. Allahu nak bukak mata pun seksa. Mata semua sepet dalam gambar tu. Dah la acah macam salam perantauan. Hahaha.

"Salam Perantauan dan Selamat Hari Raya dari kami, Krikrik Sisters." 

Went to Penang for xTRiPSreunion - This is one of the best things in 2017. 4 days and 3 nights vacation in Penang dengan geng xtrips. Geng society tahun 2016. Already post about this. Can read it here.

Ended my 2017 with industrial training for semester 7 - My training started from 11th September until 22nd December 2017. Well, memang betul-betul ending 2017 la kiranya. I'll tell you about my 4 months of industrial training later in another post.

Okay. Rasanya ni je yang penting untuk diingati. Other things tu beshe-beshe je. Yang selingan menyinggah tu tak perlu include kot. Should wash 'em away from my brain aite? The most important thing is banyak benda yang aku belajar throughout the year. One of them is human-to-human attitude. Perangai orang ni bermacam so beware with those people yang perangai pelik or tak normal tu. Just be yourself and be positive.

Footnote: Looking forward for this 2018. Apa agaknya yang menanti? Hmm.

Comments

  1. faham sangat perasaan phone rosak tuuu T_T sy pernah phone rosak masa pagi nak exam haha, mujur la dah call parents semua tuu

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. Seminggu tanpa phone. Dah la tengah2 semester. -.-

      Delete

Post a Comment