4Fingers vs KyoChon

Assalamualaikum. Bismillahirrahmanirrahim.

Bila follow account instagram yang selalu post food review dan food hunting ni memang asyik tergoda je la kan. So, nak try jugak la kita pun. Maaf la ketinggalan sikit.

So, last Saturday I went to 4Fingers outlet at Time Square. The actual purpose was to buy a backpack. Itu pun sebab I was on my off day, so roger my friend and kitorang merayap sampai ke TS. Kebetulan sampai kat sana around lunch hour so terdetik nak try 4Fingers.

This is what we ordered. Signature Mix Combo.

4Fingers Singature Mix Combo (RM37.50):
6 pieces Wingettes
6 pieces Drumettes
1 small Skinny Fries with Kimchi
1 small Skinny Fries with Seaweed
2 cups Iced Lemon Tea

Review - First thing first, saiz! Besar jugak saiz ayam dia tapi takde la macam ayam KFC. Sesuai la dengan jenis franchise ni. Ayam best sebab crispy. Kriuk kriuk. Btw, sebab combo mix so it was mix flavour, half perisa Soy Garlic and another half perisa Hot. I prefer Hot flavour. Normal untuk yang suka makanan pedas. Tapi tak pedas sangat pun. So-so. Actually, the Soy Garlic flavour pun sedap. Secukup rasa gitu. But, I dissapointed dengan salutan sauce pada wingettes and drumettes tu. Tak fully covered with sauce. Untuk rating kepedasan aku bagi 5.5/10. Oh for the price, I think it is reasonable. RM37.50 for 12 pieces with 2 cups of regular iced lemon tea and 2 small fries. 

Rating Overall: 6/10

As for KyoChon, rasanya I makan di IOI City Mall Putrajaya. Dah lupa. It's actually a few months  back. Saja jalan-jalan kat IOI Mall then lapar then ternampak Kyochon then I said to my friend I nak try. Tapi wrong timing sebab lunch hour. Padahal dah pukul 3 petang kot. Still ramai and kitorang queue about 10-15 minutes jugak la.

Red Pepper Series Combo

Red Pepper Series Combo (RM50.00+):
12 pieces Wings
2 bowls Steam Rice
2 bowls Clear Soup
1 Personal Salad
2 Iced Lemon Tea

Review - I just love KyoChon very much. Memang sedap ayam dia. Tak menyesal beratur lama. Ayam agak kecik compared to 4Fingers. But one thing for sure is the flavour. Sedap. We ordered Red Pepper Series. Haruslah kan sebab aku suka pedas. However, the wings were less crispy and less crunchy. The sauce is definitely bae. The wings were fully coated with sauce. Memang nice. Sebab kitorang lapar, kitorang ordered combo set so ada nasi, soup and salad. Kitorang tukar air ambil iced lemon tea. Risau nak minum suggested drinks takut tak sedap and tak sesuai dengan tekak. Overall memang sedap and best. Rating pedas red pepper series ni aku kasi 5/10 (sebab aku ada toleransi tinggi terhadap makanan pedas tapi biasanya if aku bagi 5/10, kawan-kawan aku yang tak makan pedas takkan dapat tahan pedas tu haha). Untuk harga, quite pricey for a student. RM50.00+ (lupa total price) for 2 people.

Rating Overall: 9/10

Conclusion: I choose KyoChon over 4Fingers for the taste! KyoChon got more flavour than 4Fingers. If under tight budget, I recommend 4Fingers. Actually dua-dua ni lebih kurang je sebenarnya.

Comments

  1. Based on gambar, I'd thought that 4Fingers looks more delicious tho.

    But both of them looks so yummy!

    x Rasya | nurulrasya.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikr! Maybe sbb waktu I makan situ ramai sangat orang so diorang tak coated elok2 ayam tu. Haha

      Delete

Post a Comment