Friday, February 10, 2017

Oreo Crepe Cake

ASSALAMUALAIKUM.

Sebenarnya aku dah mencapai tahap tak tahu nak buat apa kat rumah ni. Dah 2 minggu ulang benda sama (you know what I mean - student thinggy). And of course being a bibik is included.

Sebelum start cuti semester ni macam-macam aku plan, from A-Z nak buat apa kat rumah ni includes going to short vacay and doing some baking. Yes baking. I love cooking and baking because I'm a foodie. No doubt. Ingat nak try a few of new recipes but I'm not lucky enough as the oven is broken. Not functioning as it should be. And yeah it's because of my 'beloved' brothah. --'

Harapan tinggal harapan. Perancanganku terbantut. Kuciwa sungguh hati ini. Pelamin anganku musnah. Eh! Ehehe.

So, bila dah cukup istirehat and takde apa nak buat sangat ni, my second job at home is scrolling. Twitter, instagram etc. Tahu jela kan kat situ selalu orang retweet and keluar kat explore video masak-masak tu. Usually yang ada tasty kat last part video. Berair mulut den tengok. Sedap ngat eh. Geram betul.

Ternampak video buat crepe cake and dia tak payah bake pun. Buat macam lempeng je atas pan just nipis and besar sikit diameter daripada lempeng. So, I decided to try! Godek sana sini resepinya.  Cari yang sesuai and untuk beginner.

I try buat oreo crepe cake. Tapi fillings dia aku tukar daripada whip cream pakai cream cheese. Kat supermarket dekat rumah aku takda whip cream and Imma so lazy to go to other shop. Heehehe. Halal je la cream cheese pun. Lagipun mixer-nya enggak ada. Gue malas nak whip gebu-gebu pakai tangan. Penat. Hihi.

Sorry takda resepi sebab sampai halfway tu dah tak ikut resepi buat ikut instinct sendiri. Campak-campak je. Tapi boleh refer Eugiene Kitchen untuk resepi. Easy je step dia bagi. Ada video lagi. Good luck. ^.^

Tadaa! Bad presentation uh? Or failed? But the taste is sedap. Kira pass la for first trial. (Buat decision sendiri. Hahah)

Foot note: Kebas jari menaip pakai phone. Zzzz

No comments:

Post a Comment