Monday, August 31, 2015

58 Years

No comments:
ASSALAMUALAIKUM.

Alhamdulillah. Hari ini genap 58 tahun Malaysia merdeka: 310857~310815.

Ya. Banyak konflik melanda negara sekarang ni tapi tolak tepi sekejap semua tu. Hayatilah nilai kemerdekaan sebenar. Hargailah perjuangan dan kepayahan orang-orang terdahulu, nenek moyang kita demi untuk kesenangan yang kita kecapi sekarang. Renungkan betapa susahnya setiap apa yang mereka lalui dan korbankan demi Tanah Melayu.

Tuesday, August 18, 2015

You Get What You Give

9 comments:
ASSALAMUALAIKUM.

Hey there. It's already in the mid of August. Syawal already left us. How fast time flies uh. There are 3 weeks left for my semester breaks. Less than that actually.

Actually, last week I was quit busy as the results for my second semester have been announced last Friday, 14th August 2015. 

But we've got the email few hours earlier than the actual date. Idk why it was like that.

Everyone dah macam "weh email dah masuk weh. pehal awal sangat ni. cuak ar."

Semua terus gelabah. Aku yang tengah cool, chillin' with my feeling ni pun tetiba jadi parkinson bila dapat email tu.

Wednesday, August 12, 2015

Wordless Wednesday #2

2 comments:
ASSALAMUALAIKUM.

Source: productivemuslim

Footnote : Sorry. Tak sempat nak bw. Nanti kita singgah blog korang eh. Thank you semua sudi singgah sini. :*

Wednesday, August 5, 2015

Tuesday, August 4, 2015

After Death

11 comments:
ASSALAMUALAIKUM.

Serius je tengok tajuk tu. Aku ade terbaca satu post ni kat instagram Faizdickie (#villagepeople haruslah kenal). Tajuk penuh dia Social Media and Internet After Death. Katanya ni final project beliau. Okay. Aku bukan nak cerita pasal final project Faizdickie ni. Tapi pasal message yang dia cuba sampaikan.

Kadang-kadang aku pun ada jugak terfikir pasal ni. Kita ni hidup 24 hours dengan social media. Pagi petang siang malam scrolling FB, Twitter, Instagram, Blogger and etc. Plus, mostly kita punya daily activities menggunakan internet. Lepas tu macam-macam kita upload kat situ. Ye dok?

Agak-agak lepas kita mati apa akan jadi dengan semua yang kita upload tu? Tak kisah la gambar ke, videos ke, articles ke, status ke, tweets ke. Everything. Macam mana kita nak delete semua data tu?

Bak kata Faizdickie, "Adakah semua data tu akan 'mati' bersama kau?"

Credit: @faizdickievp