Thursday, July 30, 2015

Aiskrim Hipster?

ASSALAMUALAIKUM.

Aiskrim. Kenapakah dengan aiskrim? Yang aku tahu aiskrim ni sedap, lazat dan sungguh enak dimakan begitu saja. (Kah) Anyone here who doesn't love eskemmm? (raise your foot please) Well. Sape je yang tak suka aiskrim. Daripada budak kecik cinonet sampai la orang tua, semua suka makan aiskrim. But as uolls tahu sekarang ni aiskrim dah macam-macam ghupe. Daripada aiskrim yang biasa terjadilah aiskrim yang pelik-pelik. Okaylah tak pelik. We'll say it as 'unique'. Unique. Adakah ini dinamakan 'Revolusi Aiskrim'? Or in omputeh we say it as 'Ice-cream Revolution'. (Tahu la korang ni kan suka cakap omputeh - Lalala~)

Aiskrim kon → Aiskrim roti → Aiskrim sekut
(It's biskut yaw just in klantanese dialect)

Tapikan I'd like to decribe nowadays ice-cream as 'Aiskrim Hipsturrr' or 'Hipsturrr Ice-Creammm' (sila lebihkan bunyi 'r' dan 'm'. hokay? good) Aiskrim pun nak hipster kau. Jangan ingat clothes je boleh hipsturrr. And among those hipsturr ice-cream, only that Aiskrim Pasu je yang aku penah try. And guess whattt???
The taste is beyond expectations hokay. Indescribable. Wahhh. Okay stop! Tipu jer. Takde pun sampai macam tu sekali. Rasa dia sama jelah macam aiskrim dalam cone tu. It is exactly the same. Nothing special. (Maybe depend kedai la kot) Err maybe the pasu tu je kot yang nampak special. Sikit la. Pasu tu non-edible kot. Kalau boleh makan takpe jugak. (I berkira okay. Appreciation of food.) Mahal kat pasu je. =,='

So, here are some of the Hipsturr Ice-Cream in Malaysia nowadays. #OnlyInMalaysia #RakyatMalaysiaKreatif

Aiskrim Buluh

Aiskrim Pasu

Aiskrim Lesung

Aiskrim Congkak

Aiskrim Kelapa (Ramai orang cakap sedap) (^,^)

Last but not least, tadaaah Aiskrim Tembikai. The latest I guess.

Source of the images: Uncle Google

Foot note: Among these, I rather choose Aiskrim Malaysia and Aiskrim Roti. Fav of the fav. Evergreen gitu.

16 comments:

  1. saye suke aiskrim yg dlm tembikai tu.. haa... org yg ade asma, bergande gande la asmanye... heheheheeh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan...Aiskrim tembikai tu ade pulut kat dlm tu. Haha.

      Delete
  2. Biar bermacam Jeni's aiskrim yg menjelma, aiskrim roti ttp dihati....;-)

    ReplyDelete
  3. Kalau yg berkelurga elok mkn aiskrim dlm congkak tu, lebih m'eratkan tali silaturrahim...;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Betul jgk tu... Bru la eratkan lg ukhuwah...

      Delete
  4. saya suka aiskrim butterfly je.. hahaaaa. Hey, kito ore kelate gok laa..
    Btw, meh la jemput comment di entry blog sayo jugok *heret tange nga muko gedik* :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiskrim butterfly??? Gapo tu? Heheh. Anok klateee. *sep sikit*

      Delete
    2. Laa... aiskrim huk dale plastik tu.. dale so plastik tu ado duo,.. haha

      Delete
    3. Ohhh. Aiskrim matkool tu eh??? Hehe dop rajin beli n make lagi...

      Delete
  5. Aiskrim kelapa tu memang sedap. Sangat sedap okay. Tapi aiskrim malaysia paling awesome!!!

    Jempu singgah... http://alongwawaerna.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Selalu makan aiskrim kelapa dlm kon or roti je...

      Delete
  6. Sekarang nie semua benda nak hipster. Haha! Arol tak pernah dan belum berminat lagi nak cuba aiskrim hipsturrrrr. Selalu beli aiskrim bekas besar kat pasaraya yang harga RM5-10. Satu keluarga boleh makan. Tak hipster pun takpe sebab I berkira jugak okay. Appreciation of food. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn. Aiskrim dalam bekas lagi sedap... Hahaha

      Delete
  7. Aiskrim skrg memang dah byk ... hahah.. Padahal aiskrim je. haha . :) tapi apa2 pun comell gmbr2 aiskrim tu. terasa nak beli aiskrim plak .. huhuh :D

    ReplyDelete