Posts

Showing posts from July, 2015

Aiskrim Hipster?

Image
ASSALAMUALAIKUM.
Aiskrim. Kenapakah dengan aiskrim? Yang aku tahu aiskrim ni sedap, lazat dan sungguh enak dimakan begitu saja. (Kah) Anyone here who doesn't love eskemmm? (raise your foot please) Well. Sape je yang tak suka aiskrim. Daripada budak kecik cinonet sampai la orang tua, semua suka makan aiskrim. But as uolls tahu sekarang ni aiskrim dah macam-macam ghupe. Daripada aiskrim yang biasa terjadilah aiskrim yang pelik-pelik. Okaylah tak pelik. We'll say it as 'unique'. Unique. Adakah ini dinamakan 'Revolusi Aiskrim'? Or in omputeh we say it as 'Ice-cream Revolution'. (Tahu la korang ni kan suka cakap omputeh - Lalala~)
Aiskrim kon → Aiskrim roti → Aiskrim sekut (It's biskut yaw just in klantanese dialect)
Tapikan I'd like to decribe nowadays ice-cream as 'Aiskrim Hipsturrr' or 'Hipsturrr Ice-Creammm' (sila lebihkan bunyi 'r' dan 'm'. hokay? good) Aiskrim pun nak hipster kau. Jangan ingat clothes je boleh hip…

Balanced

Image
ASSALAMUALAIKUM.
Happiness
Being fortunate, cheerful, lucky, or expressing joy. Sadness
Affected with or expressive of grief or unhappiness Happiness is about loving who you are and where you’re at in life.  No outside source can give you true happiness. Things can make you happy for a while, but the complete and true emotion of happiness is living the best life possible, knowing that you are an amazing human being that is sending out happiness into the world and creating a better place than what was there before.
Happiness is about loving yourself while constantly changing to become a better you. This comes from deep inside your heart and soul. Outside circumstances may create difficulties or hardships, but true happiness prevails because you know that you will survive and move beyond this point in life. Not only will you survive, you will be a much wiser and stronger person for having gone through those specific circumstances.
The meaning of happiness is an elusive thing to those that…

#syawalbaby

ASSALAMUALAIKUM.
Lama sangat rasanya tak update blog dengan post baru. Busy katanya. Konon. Well sementara kerja aku sekarang ni adalah mereput (repeating tido dan makan) kat rumah, tak salah kalau rajinkan diri update blog ni. Yelah daripada mereput sambil menternak lemak yang tak berapa nak cukup ni, bolehlah exercise sikit jari-jemarimu itu. Al-maklumlah bila semester break ni memang la nak duduk goyang kaki je. Kalau boleh tanak buat pape langsung. Hmmm idok ler gitu. Tak productive langsung cuti. Dah pergi dah usha-usha kerja kosong tapi tu la kan. Susah. Sebab sebulan je. Sape je nak bagi kau kerja kalau sebulan. Haih. Ingatkan boleh la isi tabung, sikit-sikit lama-lama jadi bukit macam peribahasa tu kan. Hmmm. Nasib la belalang. Takde rezeki nak buat macam mana. Kau lepak maut ajelah Ayeng sampai naik sem.*sigh*
Btw, aku baru tahu yang ghupenya teman ni anak syawal a.k.a #syawalbaby(acah hipster konon berhashtag bagai). Aku baru tahu tahun lepas. Sepanjang 20 tahun hidup. Mama …