Thursday, July 30, 2015

Aiskrim Hipster?

16 comments:
ASSALAMUALAIKUM.

Aiskrim. Kenapakah dengan aiskrim? Yang aku tahu aiskrim ni sedap, lazat dan sungguh enak dimakan begitu saja. (Kah) Anyone here who doesn't love eskemmm? (raise your foot please) Well. Sape je yang tak suka aiskrim. Daripada budak kecik cinonet sampai la orang tua, semua suka makan aiskrim. But as uolls tahu sekarang ni aiskrim dah macam-macam ghupe. Daripada aiskrim yang biasa terjadilah aiskrim yang pelik-pelik. Okaylah tak pelik. We'll say it as 'unique'. Unique. Adakah ini dinamakan 'Revolusi Aiskrim'? Or in omputeh we say it as 'Ice-cream Revolution'. (Tahu la korang ni kan suka cakap omputeh - Lalala~)

Aiskrim kon → Aiskrim roti → Aiskrim sekut
(It's biskut yaw just in klantanese dialect)

Tapikan I'd like to decribe nowadays ice-cream as 'Aiskrim Hipsturrr' or 'Hipsturrr Ice-Creammm' (sila lebihkan bunyi 'r' dan 'm'. hokay? good) Aiskrim pun nak hipster kau. Jangan ingat clothes je boleh hipsturrr. And among those hipsturr ice-cream, only that Aiskrim Pasu je yang aku penah try. And guess whattt???

Wednesday, July 29, 2015

Balanced

2 comments:
ASSALAMUALAIKUM.

Source: #88 Love Life, Uncle Google
Happiness
Being fortunate, cheerful, lucky, or expressing joy.
Sadness
Affected with or expressive of grief or unhappiness

Tuesday, July 28, 2015

#syawalbaby

No comments:
ASSALAMUALAIKUM.

Lama sangat rasanya tak update blog dengan post baru. Busy katanya. Konon. Well sementara kerja aku sekarang ni adalah mereput (repeating tido dan makan) kat rumah, tak salah kalau rajinkan diri update blog ni. Yelah daripada mereput sambil menternak lemak yang tak berapa nak cukup ni, bolehlah exercise sikit jari-jemarimu itu. Al-maklumlah bila semester break ni memang la nak duduk goyang kaki je. Kalau boleh tanak buat pape langsung. Hmmm idok ler gitu. Tak productive langsung cuti. Dah pergi dah usha-usha kerja kosong tapi tu la kan. Susah. Sebab sebulan je. Sape je nak bagi kau kerja kalau sebulan. Haih. Ingatkan boleh la isi tabung, sikit-sikit lama-lama jadi bukit macam peribahasa tu kan. Hmmm. Nasib la belalang. Takde rezeki nak buat macam mana. Kau lepak maut ajelah Ayeng sampai naik sem.*sigh*

Btw, aku baru tahu