Unproductive Semester Break

ASSALAMUALAIKUM.

It's been three weeks I'm at home for semester break. First sem break for degree life. And what I am doing most of the time are sleeping, eating, and laptop-ing. I barely step out from the house. Kalau keluar pun for some important events or pick up my bros from their school. Kalau dah bosan sangat hadap laptop, pergi dapur, looking for some foods takpun main dengan kucing tapi bab makan tu tak payah cakap la memang most of the time makan je tau. I really can't resist food.

Minggu pertama cuti biasalah tidur awal tapi bangun takde la awal mana pun. Bila dah masuk minggu kedua, mula la stay up sampai 2-3 pagi tengok cerita. Lagi cun bila stok cerita dalam laptop berlambak. Sebelum balik mesti la dah ready dengan semua ni. Copy sana copy sini. Awal-awal layan movies, now layan tv series pulak. Now, I'm attached to Bones. Marathon from season 1 to 10. Baru je habis season 3 tadi. In just two days. Haha. Macam ni la jadinya kalau dah start marathon. Nak habiskan Bones within these holidays. Nanti bila bukak sem dah tak sempat nak layan semua ni. Layan assignments and projects je la nanti. Cuti jadi burung hantu. Tengah sem jadi panda. Bagus sangat la tu.

Haritu pergi kenduri kahwin dengan my friends. Wedding kakak kepada kawan and satu lagi abang kepada kawan. First time pergi dengan kawan-kawan and without parents. It was really awkward. Feeling dia macam mak-mak dah. Fuh. Hahaha. I think I must get used to it sebab lepas ni banyak kad kahwin bakal menyusul. Kekeke. Okay terasa diri ini makin tua. Adeh. =_='' Btw, result for sem one is coming in less than two weeks. Takde feel langsung. Malas betul nak check. Tak suka. But I'm really curious about it. Seram sejuk jugak fikir pasal benda ni. Plus, carry marks pun tak tau dapat berapa. So, tak boleh nak predict. Sodeh betul. Macam mana la agaknya result first sem ni. Harap sangat dapat sama-sama naik sem dua sekali. I know this course is very tough (hanya student town planning je yang tau level kesusahan tu). And maybe ada yang akan quit nanti or repeat. T_T Nevertheless, I'm praying for the best. For all of us, AP221 1A and AP221 1B. Wassalam.

Foot note: Counting days, 40 days to go...

Comments

Post a Comment