Student of Puncak Alam

ASSALAMUALAIKUM.

Sedar tak sedar kita dah pun masuk ke tahun 2014. Cepat je masa berlalu. And officially dah 6 bulan Ain menjadi mahasiswi. Palamian. Asasian. Ehehe. Sepanjang tempoh 6 bulan ni, macam-macam yang Ain lalui. Jumpa kawan baru, suasana baru, belajar hidup independent, berjauhan dengan family. Alhamdulillah. Setakat ni Ain berjaya hadapi semua ni dengan jayanya. Cewah. Haha.?  No problemo at all. Just bila hidup sendiri ni, kena pandai manage duit belanja. Tu je la. Kena jimat la sikit. Tapi Ain banyak habis duit untuk makanan. Sejak duduk kat palam ni, Ain asyik nak makan je. Nak mengunyah je keje. Heee. :D

Part paling best jumpa kawan baru. Ain tersangatlah happy sebab jumpa kawan-kawan yang satu kepala dengan Ain.

A5 family & Virus402 (le housemates). Perangai diorang semua gila-gila macam Ain jugak. Easy-going. And after 6 months being together, now kitorang dah memang rapat. Bak kata orang klate, 'sep kacip'. Memang kamceng ah. Macam-macam kitorang dah lalui selama 6 bulan ni. Stress quiz, kalut nak buat assignment mastering, tension nak test and nak final. Still dalam masa yang sama kitorang boleh gelak-gelak and ketawa bagai nak rak. Yang paling havoc, bila semua kecoh dalam group kat wechat. Fuhhh memang awesome. Cakap banyak pulak tu. Joyah la katakan. Kuikuikui.

Hmmmm. Yang penting semuanya memang happening. Overall, Ain happy walapun kejap je duk kat palam tu. Ada lagi lebih kurang 3 bulan lebih Ain nak habis sem 2. And after  this I'm officially done with my 1 year of foundation studies. And next I'll be at home for 5 months waiting for the result of final exam sem 2 while applying UPU. Then, in September, I'll become an undergraduate students. Yippie. 

Comments

  1. Congratulation Aenn . Heheheh Aenn nanti email Amani tau nikamanisyahirah.othman@gmail.com . Phone Amani hilang .
    http://milikallahsepenuhnya.blogspot.com/2014/05/cepat-masa-berlalu.html

    Nie untuk acebooncoon . tolong pass kan . :)

    ReplyDelete
  2. Salam Perkenalan.
    Jom join GA saya. http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/05/happy-hour-giveaway_5.html

    ReplyDelete
  3. Palam oh Palam, dekat je dengan rumah Nazu. Hahaha. Tapi pernah pergi sekali je, tu pun nak jumpa kawan lama. Haih, jauh juga nak pergi Palam sebab jauh ke dalam, padahal tengok map, dekat je dengan Bukit Jelutong. Hahaha.

    By the way, Nazu tengah nak cari sponsor untuk giveaway masa Ramadan nanti, jemput join kalau ada masa dan berminat ye :D

    Boleh singgah baca untuk maklumat lanjut: http://www.syazanazura.com/2014/06/1400th-lucky-follower-blogwalking-list.html

    Thank you :)

    Syaza/Nazu

    ReplyDelete
  4. msti kak ain rindukan palam kan... hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mestilah. Tipu la kalau tak rindu... rindu sangat2 kot. one of the best moments kot. Tehee.

      Delete

Post a Comment