Wednesday, May 15, 2013

Interview

ASSALAMUALAIKUM.

Alhamdulillah. Done interview IPG. Aenn dapat interview untuk kursus Pengajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua Pendidikan Rendah (SK) di IPG Kampus Sultan Mizan. Tau tak yang cuak teramat sangat tadi. Mana taknya, dari pukul 9 hingga pukul 12 duk tercongok kat depan library dia tu. Debaran pun dah hilang. Aenn sepatutnya kena yang pukul 2 petang di bilik A. Tapi diorang gabungkan sebab tak ramai sangat yang datang. So, kena yang sesi pukul 12, bilik A. Diorang suh tunggu kat situ and jangan pergi mana-mana. Adoi. Macam-macam perasaan ade. Ngantuk, lapar, dahaga, letih. Nak pergi kantin, takut diorang panggil. So, tunggulah kita nih kat situ. Dahla turun dari umah tadi pukul 6.30 pagi. Aenn dalam group last sekali. Kitorang semua 7 orang. Tinggal sorang aje laki. Hoho. Group yang bilik E, D, C yang kena interview dulu. Engatkan dapat bilik A, kena awal. =.='

Ok. Mase masuk dalam bilik interview tu, panel bagitau yang ade 3 peringkat. First, self introduction in English. Second, panel pasang slide show and kena bagi respond in Malay. Third, panel tanya pasal slide show tu in English and kena jawab in English jugak. Of course la kan. Kitorang dapat video pasal Memartabat Bahasa Melayu & Memperkukuh Bahasa Inggeris (MBMMBI).
Yang paling Aenn takleh blah, time self-intro...hahaha..Ok. Macam biasa, bagitau nama, former school, hobbies and bla bla bla. Part hobby tu la. Aenn bagitau la hobby Aenn ni blogging and listening to music. Then, panel tanya, what kind of songs? Aenn pun cakap la, korean, english and malay. Dia cakap, can you sing english songs? Aenn cakap yess.. Then, hahahah... panel tuh suh Aenn nyanyi kau. Alamak! Ape aku nak buat ni. Err. Err. Err. Garu-garu kepala. Alahai.

Jantung ni memang rasa dah nak tercabut dah. Nervous yang teramat sangat. Panel tu pun tanya lagi, then nanti dalam kelas depan murid, kalau kena nyanyi, boleh ke tak? Lebih kurang camtu la soalan dia. Aenn cakap, I'll try my best. Haha. Panel tu cakap, then try your best now. Aduh!!! Nak nyanyi lagu ape niiii. Blank blank blank. Lyrics pun tak engat sebab gelabah sangat. Aenn pun bagitau kat dia, I'll sing two lines. Hoho. Aenn pun nyanyi la lagu Love Story dengan suara yang memang sumbang and terketar-ketar. Exactly two lines. Lagu tuh je yang Aenn boleh korek lyrics dia dalam kepala otak ni. Hahahaha. Malu weiiii. Pengalaman wooo.. hakhak.

Lastly, Aenn tak bagi respond banyak pun. Just 2,3 kali je cakap. Tu pun when panel tu pointed kat Aenn. Haha. Kaku. Idea gone! Blur. Haha. Entah la. Tak menonjol langsung. Kompem failed. Hua hua. Eh, I got a new friend. She's blogger too. Nama dia Norhaizam. You all mesti dah kenal dia. Kan kan? Sebab tengok pada follower dia yang almost 1K tuu. Hoho. Kalau yang still tak kenal, jom terbang ke blog dia. Klik nama dia tu. Ok. The End!

Foot note: Bila la keputusan UPU nak keluar ni. Sengsara tunggu Mr. UPU nih. Haih. =.=


10 comments:

  1. Interview tadi memang teruk k. btw, best la awk nyanyi. sy pun nyanyijugak td dlm hati. love story. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pun..best? takde maknanyer best dgn suara yg ketar2 gitu..hahaha...

      Delete
  2. nyanyi..?? bab paling saya failed. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo nyanyi sorang2 takpe gakk..ni dpn panel and interviewees.. mmg failed..

      Delete
  3. huhu..menyeramkan aja interview korang nie..

    ReplyDelete
  4. semoga sis berjaya dalam semua bidang yang di ceburi..

    ReplyDelete
  5. hahah berani giler. pape pon good job, den ni kalau nak cakap omputih emang ke laut la nmpaknya,haha nnt cik aeen boleh la ajar hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..berani ler sgt..menggigil tahap dewa..

      Delete