Monday, May 27, 2013

Gift of a Friend

8 comments:
ASSALAMUALAIKUM.

Aenn tetiba rasa rindu pulak kat kawan-kawan. Sobs sobs.

5 tahun bersama mengharungi segala cabaran dalam merealisasi impian guru-guru, ibu bapa dan kami sendiri untuk melakukan yang terbaik supaya dapat memberikan hadiah yang tak ternilai kepada ibu bapa dan guru-guru kami dalam masa yang sama untuk meraih keredaan Allah SWT.  5 tahun ini juga kami memikul segunung harapan daripada insan-insan yang sentiasa mengharapkan suatu hari nanti kami dapat menjadi seorang insan yang berguna dan menjadi hamba Allah SWT yang sentiasa berada dibawah keredaan-Nya. Segala kepahitan dan kesukaran dalam menuntut ilmu

Wednesday, May 15, 2013

Interview

10 comments:
ASSALAMUALAIKUM.

Alhamdulillah. Done interview IPG. Aenn dapat interview untuk kursus Pengajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua Pendidikan Rendah (SK) di IPG Kampus Sultan Mizan. Tau tak yang cuak teramat sangat tadi. Mana taknya, dari pukul 9 hingga pukul 12 duk tercongok kat depan library dia tu. Debaran pun dah hilang. Aenn sepatutnya kena yang pukul 2 petang di bilik A. Tapi diorang gabungkan sebab tak ramai sangat yang datang. So, kena yang sesi pukul 12, bilik A. Diorang suh tunggu kat situ and jangan pergi mana-mana. Adoi. Macam-macam perasaan ade. Ngantuk, lapar, dahaga, letih. Nak pergi kantin, takut diorang panggil. So, tunggulah kita nih kat situ. Dahla turun dari umah tadi pukul 6.30 pagi. Aenn dalam group last sekali. Kitorang semua 7 orang. Tinggal sorang aje laki. Hoho. Group yang bilik E, D, C yang kena interview dulu. Engatkan dapat bilik A, kena awal. =.='

Ok. Mase masuk dalam bilik interview tu, panel bagitau yang ade 3 peringkat. First, self introduction in English. Second, panel pasang slide show and kena bagi respond in Malay. Third, panel tanya pasal slide show tu in English and kena jawab in English jugak. Of course la kan. Kitorang dapat video pasal Memartabat Bahasa Melayu & Memperkukuh Bahasa Inggeris (MBMMBI).