Posts

Showing posts from 2013

3 Hours At Big Bad Wolf Booksale

ASSALAMUALAIKUM.
Wah. Dah lama Aenn tak update blog. Sebulan dah. Rindu tak? *perasan* Aenn nak citer pasal BBW hari tu. Aenn pegi hari last sebab my sis kena attend wedding kawan dia kat JB masa first weekend tu. Tapi walaupun last day, still ramai oarang kot. Aenn turun 10.30pm dari rumah my along kat Pandan Jaya and sampai sana 11.30pm. Punya la jammed jalan. Nasib baik ada parking. Dapat masuk around 12am. Aenn pegi bertiga dengan my sisters. Kitorang masuk-masuk je terus berpecah. Nak cari buku yang masing-masing nak beli. Setelah 3 jam ronda-ronda kat dalam tu baru lah kitorang stop. Tu pun buku dah tak muat beg. Huhuhu. Mata pun layu je. Asyik menguap je keje. Pukul 3.30am kitorang balik. Tu pun masa kitorang keluar, ada lagi yang tengah masuk. Tapi sebelum balik rumah, singgah jap makan nasi kerabu kat satu restoran ni. Restoran 24 hours. Pukul 5am baru sampai rumah. Aenn awal-awal lagi dah zzzzzz otw balik tu. First time keluar malam balik pagi. Hattoi. Letih bak hang. Hmmmmm…

Menjelang Hari Result Final Exam

ASSALAMUALAIKUM.
Hola. Alhamdulillah. Aenn diberikan lagi kesempatan untuk bernafas di bumi Allah SWT ni. :D Hmmm. Sekarang ni tengah merasai debaran menunggu result final exam semester 1. Sekejap je masa berlalu. Tiba-tiba result dah nak keluar. Lepas final hari tu, rase lambat lagi. Rasa panjang je lagi masa. Bila dah start cuti, cepat je masa pergi. Tengah-tengah syok duk bergolek, berguling, tup tup dah 3 minggu cuti. And result final pun gedik je nak keluar. Haish. Cuak sangat. Macam-macam benda duk terlintas dalam kepala otak yang tengah beku dek cuti nih. 'Macam mana kalau...' 'Macam mane kalau aku.....' 'Habis laaa aku kalau.....'
Sepanjang cuti ni Aenn duk kat rumah je. Tak keluar pun. Kalau keluar pun when mama ajak pergi shopping stok barang dapur. Tu je laaa. Oh. Just semalam je keluar lepak dengan besties. Huhu. First time keluar lepak sepanjang 4 bulan.

Raya puasa hari tu pun tak sempat jumpa. Just jumpa time iftar je. Raya haji lagi la. Ramai yan…

The Important Things In Life

ASSALAMUALAIKUM.
A philosophy professor stood before his class with some items on the table in front of him. When the class began, wordlessly he picked up a very large and empty mayonnaise jar and proceeded to fill it with rocks, about 2 inches in diameter.

He then asked the students if the jar was full. They agreed that it was.

So the professor then picked up a box of pebbles and poured them into the jar. He shook the jar lightly. The pebbles, of course, rolled into the open areas between the rocks.

He then asked the students again if the jar was full. They agreed it was.

The professor picked up a box of sand and poured it into the jar. Of course, the sand filled up the remaining open areas of the jar.

He then asked once more if the jar was full. The students responded with a unanimous “Yes.”

“Now,” said the professor, “I want you to recognize that this jar represents your life. The rocks are the important things – your family, your partner, your health, your children – things that i…

Groupmates

ASSALAMUALAIKUM.
Weee........Hari ni Aenn nak update pasal groupmates Aenn kat Palam pulak. Semalam dah update pasal housemates. Belum baca eh? Klik SINI. Heee. Nama group Aenn, A5. Huhu. At first group Aenn ni 35 orang semuanya. Tapi 3 dah keluar; 2 pergi IPG and sorang pergi Intech. Huhu. Tinggal lagi 32. Group Aenn terdiri daripada 9 orang lelaki, 23 perempuan.

Mula-mula kitorang tak rapat sangat sebab saling tak mengenali. Bila dah sebulan lebih kat sini, baru la kitorang start rapat. Huhu. Group ni memang daebak ahh. Hari-hari asyik duk bergelak ketawa je. Happening gila. Ada je yang nak digelakkan. Haha.

Setiap group ada sorang mentor iaitu lecturer. Group kitorang punya mentor ialah Prof Madya Haji Ahmad bin Abdul Hamid. Beliau bukan setakat mentor kitorang je. Kitorang punya lecture and tutorial Physics pun dengan Che Ahmad. Huhu. And setiap kali ada tutorial dengan beliau, fuhhhhh nervous tahap gaban ahh. Haha. Semua kalut. Che Ahmad suka panggil nama kitorang and suruh kitor…

Housemates

Image
ASSALAMUALAIKUM.
Rindu Aenn tak??? Hehe. Rindu betul Aenn dengan blog ni. Habuk pun dah segunung agaknya. Huhu. Malam ni tiba-tiba rasa nak update blog. Hari tu Aenn ada cakap yang nak update pasal housemates Aenn kat Palam ni. Haha. Dah 2 bulan kot duk kat Palam baru nak update. Hehe.
Aenn serumah dengan housemates yang sempoi and sporting. Kitorang semua satu kepala. Kitorang mula rapat sejak minggu first kat palam lagi. Time Minggu Destini Siswa (MDS). Diorang semua baik-baik. Kitorang satu rumah 8 orang. Kat Palam kitorang tak tinggal dalam dorm tapi rumah macam ala-ala apartment. Satu rumah ada 4 bilik, satu bilik 2 orang. Sangat-2 best. Huhu.
Roommate Aenn asal dari Kedah. 4 orang housemates Aenn dari Terengganu, sorang dari Johor and sorang lagi dari Selangor tapi kampung kat Kelantan. Kitorang macam dah kenal lama dah. Macam bertahun-tahun kawan. Tapi sorang daripada housemates Aenn dah keluar dari palam sebab dapat tawaran IPG. So, tinggal kami bertujuh je la.
Kitorang memang…

Salam Ramadhan

ASSALAMUALAIKUM.
Hari ni free sikit so dapatlah Aenn update blog kesayangan ni. Dah berhabuk dah. Mesti ramai readers yang dah lari. Uhuk. Sobs sobs. T_T 
Hari ni dah masuk hari kelima kita berpuasa di bulan Ramadhan. Harap-harap Aenn masih belum terlambat untuk ucapkan Selamat Berpuasa kepada korang semua. Huhu. Alhamdulillah setakat 5 hari ni, Aenn dapat berpuasa tanpa sebarang masalah. Tahun ni Aenn berpuasa jauh dari family. Huhu. Selalunya first day puasa mesti kat rumah. Ni first time start puasa kat tempat lain and sorang-sorang pulak tu. =.=' Aenn tengok kat Palam ni suasana dia tak macam bulan puasa. Semua orang aktif je. Ramai aje yang panjat 'tangga menuju kejayaan' Palam tuh. Haha. Tapi Aenn naik bas. Hoho. Takut semput terlebih kalau naik tangga keramat tu.
Nak tau tak, at first Aenn risau macam mana nak cari makanan untuk berbuka. Huhu. Makanan jugak yang Aenn fikir. Hikhik. Sebenarnya kat sini ada bazar ramadhan kalau bulan puasa. Dia buat kat padang kawad k…

Gift of a Friend

ASSALAMUALAIKUM.
Aenn tetiba rasa rindu pulak kat kawan-kawan. Sobs sobs.

5 tahun bersama mengharungi segala cabaran dalam merealisasi impian guru-guru, ibu bapa dan kami sendiri untuk melakukan yang terbaik supaya dapat memberikan hadiah yang tak ternilai kepada ibu bapa dan guru-guru kami dalam masa yang sama untuk meraih keredaan Allah SWT.  5 tahun ini juga kami memikul segunung harapan daripada insan-insan yang sentiasa mengharapkan suatu hari nanti kami dapat menjadi seorang insan yang berguna dan menjadi hamba Allah SWT yang sentiasa berada dibawah keredaan-Nya. Segala kepahitan dan kesukaran dalam menuntut ilmu

selama 5 tahun ini kami lalui dengan penuh kesabaran dengan menyelitkan memori-memori indah yang tidak akan dapat kami lupakan sampai ke akhirnya. Semoga ikatan persahabatan yang telah terjalin sepanjang 5 tahun ini akan sentiasa utuh  hingga ke Jannah. In shaa Allah. Walaupun sejauh mana pun jarak di antara kami semua, hubungan ini akan sentiasa dekat di hati.

Belajarla…

Interview

ASSALAMUALAIKUM.
Alhamdulillah. Done interview IPG. Aenn dapat interview untuk kursus Pengajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua Pendidikan Rendah (SK) di IPG Kampus Sultan Mizan. Tau tak yang cuak teramat sangat tadi. Mana taknya, dari pukul 9 hingga pukul 12 duk tercongok kat depan library dia tu. Debaran pun dah hilang. Aenn sepatutnya kena yang pukul 2 petang di bilik A. Tapi diorang gabungkan sebab tak ramai sangat yang datang. So, kena yang sesi pukul 12, bilik A. Diorang suh tunggu kat situ and jangan pergi mana-mana. Adoi. Macam-macam perasaan ade. Ngantuk, lapar, dahaga, letih. Nak pergi kantin, takut diorang panggil. So, tunggulah kita nih kat situ. Dahla turun dari umah tadi pukul 6.30 pagi. Aenn dalam group last sekali. Kitorang semua 7 orang. Tinggal sorang aje laki. Hoho. Group yang bilik E, D, C yang kena interview dulu. Engatkan dapat bilik A, kena awal. =.='
Ok. Mase masuk dalam bilik interview tu, panel bagitau yang ade 3 peringkat. First, self introduction …

Graduates!

Image
ASSALAMUALAIKUM.

Wednesday, 10 April 2013 - The graduation day for SPM & STPM 2012 students of SMK Kubang Bemban! Jyeah, we are The Young Graduates! No word to describe how meaningful today is. I'm not gonna talk much. Just let these pics tell you everything. Haha. Happy viewing =)