Wednesday, December 25, 2013

3 Hours At Big Bad Wolf Booksale

2 comments:
ASSALAMUALAIKUM.

Wah. Dah lama Aenn tak update blog. Sebulan dah. Rindu tak? *perasan* Aenn nak citer pasal BBW hari tu. Aenn pegi hari last sebab my sis kena attend wedding kawan dia kat JB masa first weekend tu. Tapi walaupun last day, still ramai oarang kot. Aenn turun 10.30pm dari rumah my along kat Pandan Jaya and sampai sana 11.30pm. Punya la jammed jalan. Nasib baik ada parking. Dapat masuk around 12am. Aenn pegi bertiga dengan my sisters. Kitorang masuk-masuk je terus berpecah. Nak cari buku yang masing-masing nak beli. Setelah 3 jam ronda-ronda kat dalam tu baru lah kitorang stop. Tu pun buku dah tak muat beg. Huhuhu. Mata pun layu je. Asyik menguap je keje. Pukul 3.30am kitorang balik. Tu pun masa kitorang keluar, ada lagi yang tengah masuk. Tapi sebelum balik rumah, singgah jap makan nasi kerabu kat satu restoran ni. Restoran 24 hours. Pukul 5am baru sampai rumah. Aenn awal-awal lagi dah zzzzzz otw balik tu. First time keluar malam balik pagi. Hattoi. Letih bak hang. Hmmmmm. Ok la. Ni je kot yang Aenn nak citer pasal BBW.

Foot note : Dunno when I can finish reading all these books.

Thursday, October 31, 2013

Menjelang Hari Result Final Exam

5 comments:
ASSALAMUALAIKUM.

Hola. Alhamdulillah. Aenn diberikan lagi kesempatan untuk bernafas di bumi Allah SWT ni. :D Hmmm. Sekarang ni tengah merasai debaran menunggu result final exam semester 1. Sekejap je masa berlalu. Tiba-tiba result dah nak keluar. Lepas final hari tu, rase lambat lagi. Rasa panjang je lagi masa. Bila dah start cuti, cepat je masa pergi. Tengah-tengah syok duk bergolek, berguling, tup tup dah 3 minggu cuti. And result final pun gedik je nak keluar. Haish. Cuak sangat. Macam-macam benda duk terlintas dalam kepala otak yang tengah beku dek cuti nih. 'Macam mana kalau...' 'Macam mane kalau aku.....' 'Habis laaa aku kalau.....'

Sepanjang cuti ni Aenn duk kat rumah je. Tak keluar pun. Kalau keluar pun when mama ajak pergi shopping stok barang dapur. Tu je laaa. Oh. Just semalam je keluar lepak dengan besties. Huhu. First time keluar lepak sepanjang 4 bulan.

Tuesday, September 17, 2013

The Important Things In Life

No comments:
ASSALAMUALAIKUM.

A philosophy professor stood before his class with some items on the table in front of him. When the class began, wordlessly he picked up a very large and empty mayonnaise jar and proceeded to fill it with rocks, about 2 inches in diameter.

He then asked the students if the jar was full. They agreed that it was.

So the professor then picked up a box of pebbles and poured them into the jar. He shook the jar lightly. The pebbles, of course, rolled into the open areas between the rocks.

He then asked the students again if the jar was full. They agreed it was.

The professor picked up a box of sand and poured it into the jar. Of course, the sand filled up the remaining open areas of the jar.

Saturday, August 17, 2013

Groupmates

6 comments:
ASSALAMUALAIKUM.

Weee........Hari ni Aenn nak update pasal groupmates Aenn kat Palam pulak. Semalam dah update pasal housemates. Belum baca eh? Klik SINI. Heee. Nama group Aenn, A5. Huhu. At first group Aenn ni 35 orang semuanya. Tapi 3 dah keluar; 2 pergi IPG and sorang pergi Intech. Huhu. Tinggal lagi 32. Group Aenn terdiri daripada 9 orang lelaki, 23 perempuan.

Mula-mula kitorang tak rapat sangat sebab saling tak mengenali. Bila dah sebulan lebih kat sini, baru la kitorang start rapat. Huhu. Group ni memang daebak ahh. Hari-hari asyik duk bergelak ketawa je. Happening gila. Ada je yang nak digelakkan. Haha.

Setiap group ada sorang mentor iaitu lecturer. Group kitorang punya mentor ialah Prof Madya Haji Ahmad bin Abdul Hamid. Beliau bukan setakat mentor kitorang je. Kitorang punya lecture and tutorial Physics pun dengan Che Ahmad. Huhu. And setiap kali ada tutorial dengan beliau, fuhhhhh

Friday, August 16, 2013

Housemates

5 comments:
ASSALAMUALAIKUM.

Rindu Aenn tak??? Hehe. Rindu betul Aenn dengan blog ni. Habuk pun dah segunung agaknya. Huhu. Malam ni tiba-tiba rasa nak update blog. Hari tu Aenn ada cakap yang nak update pasal housemates Aenn kat Palam ni. Haha. Dah 2 bulan kot duk kat Palam baru nak update. Hehe.

Aenn serumah dengan housemates yang sempoi and sporting. Kitorang semua satu kepala. Kitorang mula rapat sejak minggu first kat palam lagi. Time Minggu Destini Siswa (MDS). Diorang semua baik-baik. Kitorang satu rumah 8 orang. Kat Palam kitorang tak tinggal dalam dorm tapi

Sunday, July 14, 2013

Salam Ramadhan

3 comments:
ASSALAMUALAIKUM.

Hari ni free sikit so dapatlah Aenn update blog kesayangan ni. Dah berhabuk dah. Mesti ramai readers yang dah lari. Uhuk. Sobs sobs. T_T 

Hari ni dah masuk hari kelima kita berpuasa di bulan Ramadhan. Harap-harap Aenn masih belum terlambat untuk ucapkan Selamat Berpuasa kepada korang semua. Huhu. Alhamdulillah setakat 5 hari ni, Aenn dapat berpuasa tanpa sebarang masalah. Tahun ni Aenn berpuasa jauh dari family. Huhu. Selalunya first day puasa mesti kat rumah. Ni first time start puasa kat tempat lain and sorang-sorang pulak tu. =.=' Aenn tengok kat Palam ni suasana dia tak macam bulan puasa. Semua orang aktif je. Ramai aje yang panjat 'tangga menuju kejayaan' Palam tuh. Haha. Tapi Aenn naik bas. Hoho. Takut semput terlebih kalau naik tangga keramat tu.

Monday, May 27, 2013

Gift of a Friend

8 comments:
ASSALAMUALAIKUM.

Aenn tetiba rasa rindu pulak kat kawan-kawan. Sobs sobs.

5 tahun bersama mengharungi segala cabaran dalam merealisasi impian guru-guru, ibu bapa dan kami sendiri untuk melakukan yang terbaik supaya dapat memberikan hadiah yang tak ternilai kepada ibu bapa dan guru-guru kami dalam masa yang sama untuk meraih keredaan Allah SWT.  5 tahun ini juga kami memikul segunung harapan daripada insan-insan yang sentiasa mengharapkan suatu hari nanti kami dapat menjadi seorang insan yang berguna dan menjadi hamba Allah SWT yang sentiasa berada dibawah keredaan-Nya. Segala kepahitan dan kesukaran dalam menuntut ilmu

Wednesday, May 15, 2013

Interview

10 comments:
ASSALAMUALAIKUM.

Alhamdulillah. Done interview IPG. Aenn dapat interview untuk kursus Pengajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua Pendidikan Rendah (SK) di IPG Kampus Sultan Mizan. Tau tak yang cuak teramat sangat tadi. Mana taknya, dari pukul 9 hingga pukul 12 duk tercongok kat depan library dia tu. Debaran pun dah hilang. Aenn sepatutnya kena yang pukul 2 petang di bilik A. Tapi diorang gabungkan sebab tak ramai sangat yang datang. So, kena yang sesi pukul 12, bilik A. Diorang suh tunggu kat situ and jangan pergi mana-mana. Adoi. Macam-macam perasaan ade. Ngantuk, lapar, dahaga, letih. Nak pergi kantin, takut diorang panggil. So, tunggulah kita nih kat situ. Dahla turun dari umah tadi pukul 6.30 pagi. Aenn dalam group last sekali. Kitorang semua 7 orang. Tinggal sorang aje laki. Hoho. Group yang bilik E, D, C yang kena interview dulu. Engatkan dapat bilik A, kena awal. =.='

Ok. Mase masuk dalam bilik interview tu, panel bagitau yang ade 3 peringkat. First, self introduction in English. Second, panel pasang slide show and kena bagi respond in Malay. Third, panel tanya pasal slide show tu in English and kena jawab in English jugak. Of course la kan. Kitorang dapat video pasal Memartabat Bahasa Melayu & Memperkukuh Bahasa Inggeris (MBMMBI).

Wednesday, April 10, 2013

Graduates!

4 comments:
ASSALAMUALAIKUM.

Wednesday, 10 April 2013 - The graduation day for SPM & STPM 2012 students of SMK Kubang Bemban! Jyeah, we are The Young Graduates! No word to describe how meaningful today is. I'm not gonna talk much. Just let these pics tell you everything. Haha. Happy viewing =)